Categorieën
Geen categorie

1 mei 2021, ik ben nog niet in Drenthe lieverds.

Het is lastiger dan gedacht in Drenthe een plekkie voor Elanor en Frodo te vinden. Weilanden genoeg, maar er moeten ook nog ezels mogen staan. Gaat goed komen daar ben ik van overtuigd!

Gisteren ben ik bezig geweest met de kaart. De grootste uitdaging gaat vega worden, dat begrijpen jullie vast wel. Persoonlijk heb ik niets tegen het eten van groenten, bonen, wortels of mais, je kan er heerlijke gerechten mee maken. Maar waarom moet het dezelfde look en feel hebben als vlees? Waarom iets een hamburger noemen als er geen vlees in zit? Waarom een zogenaamde vega-worst? Ik ga groenten, bonen en al die andere prachtige producten de plek geven die ze verdienen! In overheerlijke groenteschotels. Lekker eten zonder vlees of vis, gewoon zoals we dat vroeger, toen vegetarisch eten nog niet bestond, deden. Meestal omdat er geen geld was voor vlees of vis.

Ik weet dat het me niet gaat lukken, ik ken mezelf. Maar wat zou het mooi zijn als ik ooit zover kom dat ik kan stoppen met strijd voeren. Dat ik me niet meer laat verleiden anderen te overtuigen van mijn gelijk. In alles worden we tegen elkaar opgezet. Of het nu gaat over het klimaat, virussen, ons eten of hoe we omgaan met elkaar, tis wit of zwart, letterlijk. Nergens is meer nuance. Voor of tegen, geen middenweg. De politiek, de media, de zogenaamde publieke opinie alles werkt daaraan mee. Ook ik ben geprogrammeerd om altijd een kant te kiezen, altijd een weerwoord klaar te hebben, terwijl ik uit ervaring weet dat ik het meestal fout heb. Waarheid vind je nooit in extremen, het probleem is dat extremen veel makkelijker te vinden zijn dan de waarheid.

Één reactie op “1 mei 2021, ik ben nog niet in Drenthe lieverds.”

Wat een schattig filmpje van Frodo, hij is nog zo slaperig 🥰
Ja Koert, dat is zo waar, we hebben allemaal onze ‘eigen’ waarheid als we maar naar elkaar blijven luisteren en begrip hebben hoor elkaar komen we een heel eind. Wat is waar 🤷‍♀️
GENIETSE van Elanor en Frodo, mooie zaterdag 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *