Categorieën
Geen categorie

23 maart 2021, het wordt nu echt voorjaar kids.

Je merkt het aan de natuur. Gisterenavond liep ik nog ff langs het water en dan voel je dat er weer leven komt in de grond onder je. Dat de lucht vol zit met optimisme over de naderende zomer. Alles om ons heen is er klaar voor! Behalve wij.

Wij zijn niet meer gewend ons aan te passen aan veranderende omstandigheden. Verder dan onze winterjas verruilen voor een bikini komen we niet. Is ook niet nodig, ik denk dat dat het grootste verschil is tussen ons en dieren, wij zorgen niet meer voor onszelf, we zijn niet meer in staat zelfstandig te leven of beslissingen te nemen. De mens is zo afhankelijk gemaakt van het ‘systeem’, wat van de wieg tot het graf voor ons zorgt, dat we bereid zijn ons GV ervoor aan de kant te zetten.

GV hoor ik jullie denken, wat bedoelt die baard daar nou weer mee? GV staat voor Gezond Verstand. Persoonlijk heb ik daar een teveel van, althans dat is wat ik zeg als mensen mij vragen waarom ik geen mondvod draag of mezelf niet laat inspuiten met een experimenteel gifmengsel wat door 1 of andere clown vergeleken wordt met een frikandel. Gezond Verstand wat mij influistert dat als Italië nog eens €32.000.000.000 uit gaat geven, vanwege de crisis, dat dat ergens vandaan moet komen. Dat als wij tot juni in Lockdown blijven het onmogelijk is dat ook hier niet extra miljarden moeten worden opgehoest om te zorgen dat de werkeloosheid, technisch gezien, laag blijft. Gezond Verstand wat mij verteld dat de samenleving een richting op gaat waaraan ik niet kan meedoen. Een samenleving gestoeld op angst en repressie terwijl er in mijn ogen niets is om bang voor te zijn.

Als je uitgaat van het nu dan is er geen morgen, dan is alles wat toekomst lijkt een ingefluisterd sprookje. En dat wil niet zeggen dat je geen aardappels moet planten om in het najaar lekkere patatten te kunnen eten, of je kinderen niet moet leren lezen en schrijven zodat ze kunnen genieten van de prachtige boeken die er geschreven zijn. Maar het wil wel zeggen dat je altijd zelf verantwoordelijk bent voor dit moment, voor het nu. Door nu niet zelf na te denken maar dat over te laten aan het ‘systeem’ omdat je te bang of te lui bent zelf onderzoek te doen geef je de toekomst juist uit handen. Moeilijke zin, begrijp ik, heeft ook best ff geduurd voor die eruit was. Maar dit is wel waar het om draait kids. De mens is niet meer in staat de consequenties in te zien van het loslaten van het nu.

Want juist in het nu ontstaan de mooiste momenten! In het nu kan je toekomst er prachtig uitzien! Want het nu is de toekomst, er is tenslotte niets anders dan het nu. en daarom ga ik nu maar eens wat eten, ik heb honger!

3 reacties op “23 maart 2021, het wordt nu echt voorjaar kids.”

Weer helemaal midden in de 🌹lieve Koert.
Ik roeptoeter al jaren dat mensen geen verantwoordelijkheid nemen, niet voor hun eigen lijf en welzijn en niet voor hun leven.
Zo vaak in het ziekenhuis meegemaakt dat mensen zich helemaal afhankelijk maken omdat ze zelf de verantwoordelijkheid voor hun eigen lijf niet durven nemen. Zichzelf niet vertrouwen. Wat vindt u dokter, wat denkt u zuster. Ik denk zolang ik dat kan zelf. Het is mijn lijf, daar heb ik soms wat kennis en kunde bij nodig, maar het blijft mijn lijf, mijn beslissing, mijn verantwoordelijkheid. Ga bij mijzelf te rade wat voelt goed, wat niet. Dat vinden de artsen/verpleegkundigen meestal niet fijn, want je dient wel in het systeem te passen.
Zo gaat het met alles Koert zoals jij schrijft, we zijn slaven van het systeem geworden en geloven dat dat fijn is, makkelijk is. We laten zoveel rijkdom die in ons verborgen zit onaangeroerd liggen.
We doen onszelf zo tekort. We zijn tot zoveel meer in staat dan wij denken. We zijn niet bang voor het donker, we zijn bang voor ons licht.
Maak er een mooie dag van, eens, het NU is het enige wat we hebben 🌞🐣🐥
Dikke knuffel
😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: