Categorieën
Geen categorie

11 maart 2021 Het stormt kids.

Lekkuh! Storm geeft beter weer wat er gaande is in de wereld dan de zon, vinden jullie ook niet? Zouden er nog mensen zijn die werkelijk geloven dat als ze maar de regeltjes volgen dat het dan weer ‘normaal’ wordt? Of zijn de meeste nu wel zo ver dat ze accepteren dat dat niet gaat gebeuren en gaan ze mee in het narratief dat het ook wel tijd wordt dat er wat verandert. Want dat hoor ik steeds vaker van mensen met mondvodden voor. Het blijft mij verbazen hoe makkelijk mensen zijn te manipuleren, wat een een bange schapen zijn we toch.

Daarom ben ik zo blij met mijn ezels! Wisten jullie dat ezels vroeger door schaapherders gebruikt werden om de kudde te bewaken? Zet een paar ezels tussen de schapen en geen wolf die het in zijn hoofd haalt er in de buurt te komen. Een ezel is nl niet bang, een ezel gaat in de aanval, beschermt zijn kudde met zijn leven. Een ezel is slim, trouw, lief en koppig, dat laatste heeft hem zijn slechte naam gegeven in onze westerse ogen. Koppig zijn is in de ogen van ouders, leraren en bazen geen goede eigenschap. Schaapachtig blaten en doen wat je verteld wordt is de norm. Hoe vaak ik wel niet gehoord heb in mijn leven dat ik niet zo koppig moet doen is niet te tellen. Maar ik kan niet anders, je bent nou eenmaal een ezel of niet!

Nu heb ik nog wel een uitdaging! De huifkar is er, de ezels zijn er, ik heb een lerares die veel ervaring heeft met het trainen van ezels! Maar gisterenavond kreeg ik helaas te horen dat de plek waar ik met ze aan het werk zou gaan toch niet beschikbaar is. En das wel lastig. Ik zoek voor max 2 maanden een weide met een schuurtje, water en ruimte om mijn huifkar neer te zetten zodat we een beetje aan elkaar kunnen wennen. Zodat we elkaar kunnen leren met de huifkar om te gaan, zodat we vriendjes kunnen worden. Dus mocht je iemand kennen die, voor 2 maanden, plek heeft voor 3 koppige ezels! Ik hou me aanbevolen:-)

Dit zijn niet Elanor en Frodo, foto’s en filmpjes van onze samenkomst en trainingen volgen zodra we samen zijn.

Één reactie op “11 maart 2021 Het stormt kids.”

Ha, ha goedemorgen lieve Koert, nu weet ik meteen waarom ik jou en jouw stukjes zo leuk vindt. Ook ik ben koppig. Mijn moeder vertelde dat toen in net kon lopen. Mijn opa voor de grap? vroeg, zet haar nog eens in de hoek Alida, ik ging nooit in de hoek staan, al zette ze me er steeds weer in ik bleef eruit komen ook toen ik al wat ouder was. En ik laat mij nog steeds niet in een hoek zetten, omdat ik zelf bepaal wat ik doe.
Wat leuk dat je lerares hebt en hopelijk vindt je snel mooi weiland waar je kunt gaan trainen. Ben zo benieuwd hoe het gaat en naar de echte foto’s/filmpjes van onze soortgenoten 🥰
Mooie dag, ja de storm geeft beter weer dat we in het oog van de oorkaan zitten Koert, nu komt het ergste nog als we uit het oog komen 💨💨💨💨💨💨💨💨💨💨💨💨💨💨💨
Mooie dag
Dikke knuffel
😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *