Categorieën
Geen categorie

7 maart 2021 Lieverds, zet ff 6 april 09.00 uur in je agenda.

En dan Zwolle, de rechtbank! Ik plaats hieronder wel een routebeschrijving. Zou fijn zijn als een paar van jullie komen. Dat ik niet alleen ben tijdens deze rete-belangrijke rechtszitting. Daarnaast heb ik mensen nodig die buiten op Elanor en Frodo passen. Ik hoop dat Sam er tegen die tijd ook is maar die zal nog niet oud genoeg zijn om die taak op zich te nemen. Dus dinsdagochtend 6 april! Neem zoveel mogelijk vrienden en vriendinnen mee, laten we er een feestje van maken.

Ben zo benieuwd hoe dat gaat, tis voor mij de eerste x dat ik voor een rechter moet komen omdat ik beleefd iemand te woord heb gestaan die naar mij aan het schreeuwen was. Tis sws de eerste x dat ik in NL voor een rechter moet komen. Maar ik schreeuwde dus niet, probeerde de beste man alleen uit te leggen dat hij mij discrimineerde en zelf door de regels kapot zal gaan. Terwijl ik best goed boos kan schreeuwen, daar weten jullie alles van! Maar dat hou ik graag privé. In dit soort gevallen heeft boos zijn geen enkele zin. Is het slimmer deze bange, geïndoctrineerde, gemanipuleerde ondernemers netjes en beleefd te woord te staan. Hoe moeilijk dat soms ook is.

Maar netjes en beleefd mensen te woord staan heeft geen zin meer merk ik. Deze mensen hebben hun kop al zover in het zand gestoken dat ze bereid zijn alles te slikken om maar niet in te hoeven zien dat ze zijn voorgelogen. Want als je dat toegeeft dan valt alles om. Dat begrijpen ze ook wel en dat kunnen ze zich gewoon niet permitteren. Protesteren of demonstreren heeft dan ook geen enkele zin, zorgt alleen maar voor meer verdeeldheid. En dat is nou precies wat ze willen. Mensen tegenover elkaar zetten, voor of tegen, zwart of wit, anti of pro geen midden, geen consensus, geen liefde!

Maar ik merk dat mensen wel openstaan om liefde te ontvangen. Als ik door de stad loop beginnen ze soms spontaan tegen me te praten. Gisteren een oudere mevrouw die met mondvod in haar hand een winkel binnenkwam, hem op wou doen, mij zag staan zonder, glimlachte en zelf ook zonder begon te winkelen. Een geanimeerd gesprek over ditjes en datjes volgde, geen Covid of maatregelen, alleen maar liefde!

Kinderen kijken me aan en komen naast me lopen om hun koekje te laten zien wat ze aan het eten zijn. We lachen, ik zeg dat ik jaloers ben en ik krijg een stukje. Kleine momenten die er voor mij toe doen. Die er in het algemeen toe doen. Die momenten op de straat, de Straatvermaker….

3 reacties op “7 maart 2021 Lieverds, zet ff 6 april 09.00 uur in je agenda.”

Goedemorgen lieve Koert,
Jeetje wat naar om voor zoiets kleins voor de rechter te moeten verschijnen, is er niets beters te doen?
Ik ga kaarsje voor je branden 6 april gaat vast goed komen omdat het niets voorstelt.
Gelukkig zijn er nog een aantal mensen zoals jij die netjes maar standvastig voor hun vrijheid en rechten opkomen.
Jij bent een voorbeeld voor velen lieverd.
Het is te ver weg voor mij, in gedachten ben ik bij je 6 april en hopelijk krijg je rechter die net als die oude dame, de andere mensen waarover je schrijft en de kindjes jouw goede en liefdevolle energie gaat voelen 🙏❤️🍀
Mooie zondag
Dikke knuffel
😘

Er zitten mensen in de gevangenis omdat ze geweldloos demonstreerden. Je kan Covid overtredingen niet meer klein noemen! Bij een inbraak komt de politie niet langs maar bij een valse Covid melding staan ze met 5 auto’s en 9 man voor je campertje. Nee Covid overtreders zijn volksvijand nummer 1! Een bank overvallen is prima, zolang je maar een mondkapje op hebt. Kindermisbruik is begrijpelijk, zolang je ze daarna maar vaccineert. Zwak begaafden en ouderen opsluiten is OK, zolang het maar op 1.5 meter is.
Die rechtszaak is niet belangrijk, het zijn de laatste stuiptrekkingen van een failliet systeem. Daarna gaan we lekker de straat vermaken!
Mooie dag!😘🤠

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *