Categorieën
Geen categorie

7 februari 2021 Nou kids, tis zover!

Ik lig hier in mijn eigenste iglo. Ik zie niets meer als ik naar buiten kijk, ja sneeuw wat tegen de ruiten is geplakt. Wel een apart gezicht! Wat fijn is van sneeuw is dat het niet zo’n herrie maakt op je dak als het valt. Dat eeuwige getik heb je na een paar dagen wel gehad. Der staat trouwens een hoop wind, die giert om mijn campertje. Al met al is die nog redelijk winddicht, gelukkig! -19 zeggen ze dat de gevoelstemperatuur is, persoonlijk heb ik daar wat moeite mee. Ik heb het eigenlijk nooit koud, wil dat dan zeggen dat ik gevoelloos ben? Rare uitspraak ‘gevoelstemperatuur’, wie kan mij zeggen wat ik voel?

Dit is mijn 324ste stukkie, de 322ste dag dat ik er 1 schrijf. In al die stukkies beschrijf ik hoe ik me voel. Mijn onmacht, mijn verdriet, mijn geluk, twijfels, hersenspinsels, vragen, boosheid, mijn dromen! Of het nu 38 graden is in Zuid Frankrijk of -19 in ons kikkerlandje mijn gevoel schrijft deze stukkies. En het rare is dat ik gecensureerd ben door Big Tech bedrijven omdat ik mijn gevoelens op papier zet. Voelen mag niet meer. Voelen is zoooo 2019. Gevoel is iets wat met temperatuur te maken heeft. Tis iets wat er niet is. Tis eigenlijk -6 maar het voelt als -19, zou dat met mijn gevoelens ook zo zijn? Dat het voor mij voelt alsof Klaus en Mark mij in een positie willen manoeuvreren waarin ik niet wil zitten maar dat dat helemaal niet zo is? Dat ze het hartstikke goed met mij voorhebben? Niet alleen met mij maar met de hele wereld?

Mijn gevoel zegt dat dat niet is wat ze willen. En ik kan mijn gevoelens niet verloochenen, helaas. Ben ik nooit goed in geweest. Alhoewel je dat wel wordt aangeleerd. Niet zo aanstellen, verman je, wat ben jij een jankerd, wees een kerel, dat mag je niet zeggen, hou je in, hou je aan de regels, opstaan en weer doorgaan! Zo wordt je in een keurslijf gedwongen waarin je je gevoelens kan buitensluiten zodat je niet geraakt wordt door de gevolgen van je acties. Want dat die acties catastrofaal zijn voor de gevoelens van anderen dat maakt in het “Nieuwe Normaal” geen flikker meer uit.

4 reacties op “7 februari 2021 Nou kids, tis zover!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *