Categorieën
Geen categorie

2 februari 2021 Ben ik nou echt zo recalcitrant lieverds?

Is het nou echt zo raar dat ik als 52 jarige woedend wordt om het feit dat 1 of andere snotneus voor mij bepaald dat ik na 21.00 niet meer naar buiten mag? Is het raar dat ik het ridicuul vind dat een heel volk dat pikt? Wat zijn we toch zielige, bange, zwakke, trieste, afhankelijke, gruwelijk domme wezens. Persoonlijk heb ik echt geen greintje respect meer voor het menselijke ras. Wat zou het goed zijn voor de wereld als we uitsterven. En snel, we voegen echt niets toe, we nemen alleen maar, we buiten uit, vermoorden, vernielen en verwoesten alles en iedereen om ons heen.

Maar ik wordt op mijn wenken bediend. We zijn bezig onszelf te vernietigen, en het leuke is dat veel mensen zo bang zijn dat ze het niet zien. Ze zijn zo geobsedeerd bezig met hun angst voor iets waar je statistisch gezien niet bang voor hoeft te zijn dat ze niet zien wat ze veroorzaken door die angst uit te dragen. Dit zijn de zielige mensen, de bange, zwakke afhankelijke mensen. Maar dan heb je nog een veel grotere groep! Dat zijn de trieste, gruwelijk domme mensen. Veel van mijn oud collega’s behoren tot die groep. Veel van mijn vroegere kennissen. De mensen die wel weten dat het niet klopt, die ergens wel inzien dat de maatregelen veel meer leed veroorzaken dan de kwaal. Die inzien dat volgende generaties ongelooflijk hard geraakt gaan worden om die paar verwende bejaarden van een toch heel normale dood te redden. Deze mensen neem ik het zo kwalijk, deze mensen zal ik het nooit vergeven.

8 reacties op “2 februari 2021 Ben ik nou echt zo recalcitrant lieverds?”

Goedemorgen lieve Koert,
Tja, ik snap je boosheid, ook ik snap er helemaal niets van.
Ze zitten in een angstpsychose en zijn allemaal onder hypnose door de mantra’s die dagelijks vele malen worden herhaald.
Ik word er zo verdrietig van.
Vorige week bij de groenteman, loop ik zonder mondkapje naar binnen ( nog nooit opgedaan) loopt er een oude man langs mij te ijsberen, met mondkapje natuurlijk. Maar hij was te bang om zelfs mij aan te spreken. Dus gaat hij naar de verkoper en zegt zeer boos dat ik geen mondkapje op hebt en of hij er iets van wilt gaan zeggen. De jonge jongen zegt heel vriendelijk, maar mijnheer, we weten nooit waarom iemand geen mondkapje draagt dus dat doe ik niet. Ik heb hem hartelijk bedankt voor zijn lieve en wijze antwoord bij de kassa.
Verder is het vreselijk dat mensen bijna voor je opzij springen als je voorbijloopt
Gisteren was hier een monteur komen over C aan de praat, vraag ik neem jij vaccinatie, antwoord hij (super aardige kerel) ja hoor mevrouw anders kun je straks niks meer dan wordt je buitengesloten. Ik vraag heb je jezelf verdiept in wat ze jou gaan inspuiten. Nee mevrouw, dat zal toch wel goed zijn anders mogen ze het toch niet geven.
Dus 🤷‍♀️
Ik heb nog wel geadviseerd om toch de tijd te nemen om er meer over te lezen omdat eenmaal ingespoten het nooit meer uit je lijf kan en er onvoldoende tijd is geweest om de lange termijn te testen etc. etc. Hij zei oké ga ik doen, alleen vermoed ik van niet.
Dus we zijn met veel ‘onbewuste’ en angstig gemaakte mensen op de wereld Koert.
We gaan het meemaken, ik kan anderen, zeker niet diegene die zo overtuigd zijn dat de overheid het goede doet, dus hun hele verantwoordelijkheid bij e overheid leggen i.p.v. henzelf, onmogelijk overtuigen 🤷‍♀️
Verder zie ik wel veel positieve dingen, Italië waar de ondernemers alles open hebben gegooid, toenemende protesten in de wereld, de dokters van de IC die oproep doen om eindelijk eens dood te mogen gaan als je oud bent of moet gaan. Ik houd mij maar vast aan die kleine lichtpuntjes anders is het voor mij niet volhoudbaar.
Veel liefs en dikke knuffel, heb een mooie dag 😘

Goedemorgen Marga, sorry voor dit stukkie weer. Ik neem me eigenlijk elke avond voor om de volgende dag een vrolijk en opgewekt stukkie te schrijven en dan komt er meestal dit soort gemekker uit. Ik had gisteren een gezellige avond maar moest weg vanwege de avondklok. Ongelooflijk. Goed van je dat je de discussie nog aangaat. Ik ben die fase al voorbij. En ik wil niet pessimistisch zijn maar ik zie wat er in Italië gebeurt als een voorloper van de tweedeling. Er zijn een aantal regio’s die besloten hebben open te gaan begreep ik. Dit zijn niet de meest welvarende regio’s. Ik ben heel benieuwd hoe dat afloopt als ze straks te lang zijn afgesloten van voedseldistributie.

Geeft niks hoor Koert, ik snap het helemaal, ook ik ben boos, verdrietig en soms radeloos.
Het moet waarschijnlijk eerst erger worden voor het weer beter wordt.
Ik huil elke ochtend even, zomaar lopen de tranen over mijn wangen, dat ben ik het weer even kwijt.
Soms is de dingen helder zien niet zo fijn, snap ook soms wel dat mensen liever onbewust blijven. Alleen is de klap daarom voor hen straks veel groter.
Italianen gaan misschien net als jouw mooie plan, zelf verbouwen een mens is vindingrijk, kijk maar naar jezelf, als je er eenmaal voorstaat en niets anders meer mogelijk is, gaan we in de overlevingsstand.
Het zijn bijzondere tijden, probeer maar zoveel als mogelijk, goed voor mezelf en mijn dierbaren te zorgen en het zo stress vermijdend mogelijk te maken, is niet goed voor ons immuunsysteem.
Mijn papa (het is vandaag zijn geboortedag) zei altijd: ‘kind alles komt goed’ ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *