Categorieën
Geen categorie

1 februari 2021 Een nieuw leven zonder FB, LinkedIn of Whatsapp.

Het voelt raar maar tis wat het is! Als dit soort platforms mogen censureren en als er dan mensen zijn uit mijn eigen netwerk, NL’ders, die dat gaan verdedigen dan is het klaar. Dan moet ik zelf mijn conclusies trekken en opzouten. Ik vind het zo ongelooflijk om te zien hoever mensen het laten komen. Mensen die ik best hoog had zitten blijken een ruggengraat van rubber te hebben. Nu is dat helaas heel normaal, de geschiedenis heeft ons dat geleerd.

Ik had het vrijdag over de wereld als een boom. Hoe we met zijn allen proberen de top van de boom te bereiken zodat we het beste uitzicht hebben. Hoe je in het midden van de boom geen zicht hebt op wat er onder of boven je gebeurt. Informatie daarover wordt via de media aangeleverd, die bepalen wat je te horen en te zien krijgt. Onder in de boom leven de deplorabele’s, de armen, de zwakkeren. Vaak geen enkel perspectief, puur standje overleven.

In mijn ogen is de oplossing niet moeilijk! Althans in theorie. Persoonlijk ben ik er al. Niet dat dat geaccepteerd wordt door het systeem. Want als je doet wat ik doe dan heeft het systeem daar geen baat bij. Het systeem wil dat je blijft geloven in het bereiken van de top. Dat we allemaal moeten klimmen, ons hele leven moeten streven naar meer. Als ouder moet je willen dat je kind het beter krijgt dan jij. Al hebben we alles al, nog beter is het devies. Zo stom..

Ik ben uit de boom gevallen. Al een tijdje geleden. Ik heb ontzettend hard geprobeerd mee te klimmen en das ook best gelukt. Maar ik heb er nooit in geloofd, het systeem was voor mij te veeleisend. Nu gebruik ik de boom als schuilplaats tegen de regen. Zijn dode takken gebruik ik om vuur van te maken als het koud is. Zijn vruchten om van te eten en zijn bladeren om zacht op te liggen. Het is hier prachtig onder de boom, en er is ruimte genoeg.

3 reacties op “1 februari 2021 Een nieuw leven zonder FB, LinkedIn of Whatsapp.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *