Categorieën
Geen categorie

19 januari 2021 Gevoel, lieverds, daar draait het om.

In mijn beleving zijn veel mensen verstoken van hun gevoel. Gisteren poste ik een stukkie over een droom die ik had gehad. In dat stukkie trok ik nergens een vergelijk, ik gaf nergens iemand de schuld maar man man wat een reacties.
Mocht ik het fout hebben laat het me ff weten! Als ik het goed begrepen heb bezitten wij een linker en een rechter hersenhelft. De rechter voor de rationele de linker voor de emotionele kant, ik sla hem maar ff plat. Als er een probleem is gaan de linker en de rechter met elkaar in conclaaf en hoppa er komt een oplossing uit die beide kanten vertegenwoordigd. Voorbeeldje, je hond jat jou stukkie worst, dan kan het zijn dat je rechterhelft hem van de flat af wil gooien maar je linker zegt dan dat dat een ietwat overtrokken reactie is want dat overleeft tie niet. Zoiets toch?
Wat nou als je de connectie weghaalt tussen de linker en rechter? Welke helft zal dan winnen? Das niet zo moeilijk hé, de rechter natuurlijk. De rationele kant is bij de meeste mensen sws het dominantst. Is het mogelijk de linkerhelft bewust uit te schakelen? En hier komt weer een conspiracy theory van moi! Ja, ik denk dat daar de afgelopen 30 jaar bewust aan gewerkt is. Via videogames, tv-series, films en voedsel zijn wij gevoelloos gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *