Categorieën
Geen categorie

26 december 2020 Als ik terugdenk aan de kersten van vroeger dan kan ik me er niet zoveel van herinneren lieverds.

Waarschijnlijk omdat het de meest dodelijk saaie dagen waren van het jaar. Op bezoek bij oma was het hoogtepunt en geloof me als dat een hoogtepunt is dan is het ernstig gesteld met je. Nu deden wij regelmatig spelletjes in huize Krouwel, niet dat dat verstandig was want die spelletjes eindigen altijd in jankende kids op hun kamer, maar PlayStation bestond nog niet dus je moest wat. Jullie oma deed nooit mee die zat op de bank der vingers op te eten, het ging tussen opa, broerlief, zusje en moi, oorlog…
Monopolie was vaak de aanleiding voor het vervroegd eindigen van een lange kerstdag. Zusje was altijd de eerste die jankend naar boven rende vanwege zoveel onrecht aangedaan tijdens dat edele spel. Als jongste had ze weinig in te brengen tegen het geweld van der broers en vader. Nu zusje eruit was gewerkt konden wij echt gaan spelen. Vanaf de bank werd al gesnauwd dat we op moesten houden dat als we door zouden gaan het weer ruzie zou worden. En dat gebeurde ook altijd, stampende voeten op de trap, jankende kinderen en schreeuwende ouders. Een spelletje doen was echt een feestje.
1 kerst kan ik me wel herinneren, opa kookte toen. Deed hij nooit. Kalsleverik! Het was lekker, thx pap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *