Categorieën
Geen categorie

23 december 2020 1 van de gruwelijkste misdaden uit WO2 in NL is de razzia in Putten lieverds.

Mij heeft tie altijd gefascineerd. Er zijn veel vragen rondom deze gruweldaad. Niemand weet waarom het verzet de aanslag pleegde op de Duitsers, de reden om Putten te kiezen als dorp voor de vergeldingsactie is onbekend en waarom ze zo buitensporig reageerden is een raadsel. Mij fascineert het waarom er 1 jonge vrouw is gefusilleerd, wie was zij? Waarom zij? Wat deed ze goed of fout? Want dat is de grote vraag! Wie of wat deed het goed of was fout…
6 mannen en een jonge vrouw werden door de Duitsers ter plekke in Putten gefusilleerd. 659 mannen werden op transport gezet naar Amersfoort, moet je je voorstellen 659 jongens en mannen uit 1 dorp! 58 werden er in kamp Amersfoort vrijgelaten omdat ze te zwak waren voor transport maar 601 mannen werden naar Duitsland gestuurd. Tijdens het transport naar concentratiekamp Neuengamme zijn 13 mannen uit de trein gesprongen, was dat goed? Of kostte dat anderen hun leven? Van de overgebleven 588 hebben 48 het overleefd, nou overleefd, die zijn thuis gekomen, 5 ervan zijn kort daarna overleden vanwege de ontberingen.
551 mannen en 1 vrouw zijn vermoord vanwege een aanslag waarbij 1 Duitser is omgekomen en een verzetstrijder. De vraag is: wanneer is verzet gerechtvaardigd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *