Categorieën
Geen categorie

8 december 2020 Ik heb het al eens over Willem Vermeer gehad, lieverds, die zich niet mocht vaccineren van God.

Nu vond ik dat raar in die tijd aangezien wij ook gelovig waren maar wel waren gevaccineerd. Ik ben toen de bijbel maar eens gaan lezen. Op zoek naar de antwoorden. Waar staat dat we ons wel of niet mogen vaccineren? Kheb het niet gevonden. Het woord vaccineren komt niet voor in de bijbel. Hoe weten die dominees en priesters dan zo zeker dat het wel of niet mag? Dat is hun eigen interpretatie van de prachtige verhalen die in de bijbel staan.
Is vaccineren dan goed of slecht als je het geloof er niet bij betrekt? Ik vind dat een heel moeilijke vraag. Is het verantwoord wat wij doen om ons en onze kinderen in leven te houden? Wat is een leven waard? In de dierenwereld geld 1 wet, de wet van de sterkste. In onze wereld houden we alles en iedereen in leven. Maakt niet uit hoe maar dood gaan mag niet. Als je heel academisch kijkt zou je kunnen zeggen dat we daarmee al jaren onze gezondheid op het spel zetten. Het is verschrikkelijk als je een dierbare verliest maar heeft de dood niet een functie? Hangen mijn kleinkinderen straks niet 24×7 aan een infuus omdat het menselijk ras zo verzwakt is dat we neervallen zonder medicijnen. Moeten we de reden van ons bestaan niet eens herdefiniëren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *