Categorieën
Geen categorie

14 november 2020 Onheilsprofeet kids, das wat ik ben volgens een kennis.

En onheilsprofeten, zei hij erachteraan, zijn nou eenmaal niet populair. Onheilsprofeet zijn is idd geen benijdenswaardige positie. Tis geen beroep waarvan je op de lagere school denkt hé dat is het! Het loopt meestal niet goed af met onheilsprofeten, ze worden niet geloofd en als het onheil dan toch plaatsvind vermoord omdat het hun schuld wel zal zijn. Ik moest zijn naam ff opzoeken, Laocoön, een profeet uit Troje die waarschuwde voor het aannemen van geschenken, niet geloofd werd en de zee in werd getrokken door slangen voor hij het volk kon overtuigen. Talloze onheilsprofeten zijn belachelijk gemaakt, of erger, gedood door het volk vanwege de donkere boodschap die zij brachten. Die boodschap wil je niet horen, daar heb je niets aan. Denk aan Noah die tijdens de bouw van zijn schip alleen hoon over zich heen kreeg. Johannes de Doper die zijn profetieën met het verliezen van zijn hoofd moest bekopen. Nee tis geen beroep waarvan je hoopt dat je zoon of dochter die gaat uitoefenen.
Waarom zou je iemand vertellen dat je een belachelijke regel uitvoert als je een mondkapje draagt? En zeker niet dat je die mondkapjes niet draagt omdat het voor iemand veiliger zou zijn! Nee, dat zijn onzinnige onheilsverhalen, toch Hugo en Mark?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *