Categorieën
Geen categorie

25 oktober 2020 Zo kids, was een lekkere dag gisteren.

Geweldig om zo’n hele dag bezig te zijn met Vuur en Vleesch. Heerlijk! En nu gaan we naar de tweede lockdown, naar soldaten in de straten en verdere inperking van onze vrijheid. En het gebeurt voor onze ogen en het meerendeel van de mensen vindt het prima want het is om een virus tegen te gaan. Ik kan hier nu voor de zoveelste x een tirade gaan houden over de stomheid van de mens maar das al zo vaak gedaan laat ik dat maar niet doen.
Wat mij opvalt is dat ik steeds harder aangepakt wordt door middelbare blanke mannetjes met goede banen, das raar hè? Het zijn deze mannetjes, vaak oud-collega’s, klanten of zakenrelaties, die mij op allerlei manieren willen overtuigen dat ik van alles fout doe. Ze vallen me aan op mijn stukkies, mijn ideeën en mijn uitspraken. Ik vraag me dan af hoe dat in het hoofd van zo’n mannetje gaat. En aangezien ik er zelf ook 1’tje ben is dat niet zo moeilijk.
Ik ben ervan overtuigd dat ze beginnen met het idee van laat ik die Koert ff helpen met wat wijze raad, daar heeft hij wat aan. Niet kijken naar de behoefte maar vanuit je eigen bekrompen denkwijze reageren. Paternalistisch gedrag waar wij als blanke mannetjes erg goed in zijn. That’s how we rule the world! En die wereld zorgt vooral goed voor blanke mannetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *