Categorieën
Geen categorie

6 oktober 2020 Het afgelopen weekend lieverds heb ik Amsterdam doorgebracht.

Het is ongelooflijk wat je ziet. Vrijdagmiddag waren er in de Bijenkorf meer personeelsleden dan bezoekers, op vrijdagmiddag! Niet dat ik medelijden heb met de Brenninkmeijertjes maar hoelang gaan ze daarmee door voordat ze de boel op slot gooien?
Ik heb gesproken met best veel mensen en stelde ze twee vragen: 1. heeft u een idee hoeveel vrijheden u al heeft opgegeven? 2. Hoe denkt u dat we ze weer terug krijgen? Vraag 1 was best confronterend, als je nagaat wat er allemaal moet en niet meer mag dan schrik je. Ik ga het hier niet opschrijven maar doe het thuis of op het werk of tijdens een videoconferentie eens met een geliefde of bekende!
Vraag 2 is een lastige, iedereen begrijpt dat Hugo en Mark op 1 april niet kunnen zeggen ‘Tis over, joepie! Jullie mogen alles weer lieve mensen’. Nee, het zal langzaam gaan. En het ligt aan het vaccin. Dat hoor je dan. OK laten we ervan uitgaan dat het vaccin er is, en dat het werkt! Vanaf 1 maart wordt iedereen gevaccineerd in razend tempo. Kunnen we dan weer vrij leven? Krijgen we dan alle vrijheden die we zojuist hebben opgenoemd weer terug? Dit is een lastige voor veel mensen, zeker als je net hebt geconstateerd hoeveel je al kwijt bent.
Die dit eens met iemand samen, is leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *