Categorieën
Geen categorie

30 september 2020 Weer een lezer kwijt lieverds.

Zelfs vanuit de goot krijg ik ze boos op me. Ben er zelf een beetje beduusd van. Maar wel goed om te weten dat mensen deze stukkies en mijn commentaar serieus genoeg nemen om boos te worden toch?
Ik schrijf mijn stukkies niet om vriendjes te maken maar hoop dat ik er mensen mee aan het denken zet. Niet om hun mening te veranderen, das niet aan mij, maar misschien dat ze iets verder gaan kijken dan hun neus lang is.
De voorstanders van de maatregelen zijn veruit in de meerderheid. De tegenstanders van de maatregelen laten hun ongenoegen op SM weten en staan af en toe met een paar 100 man in een parkje te demonstreren, verder hoor of zie je ze niet. Ze hoesten geen mensen in hun gezicht of lopen uit protest massaal door het openbaar vervoer zonder mondkapje. Ze passen zich aan. Toch is er onder de voorstanders heel veel commotie rondom de tegenstanders. En dat is niet gek. Dat zie je bij elke grote omwenteling gebeuren. Kijk naar welke oorlog dan ook, tegenstanders worden altijd weggezet als gevaarlijke staatsondermijnende individuen of nog erger landverraders. Nu weet ik dat de voorstanders dit niet zien als een oorlog, gelovend dat de regeringen alle vrijheden weer terug gaan geven. Voor de tegenstanders voelt het als een oorlog reeds verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *