Categorieën
Geen categorie

29 september 2020 Wat kan ik nog doen kids?

Ik weet het niet meer. Ik zou vandaag om 11.00 gaan werken. Sinds vorige week ben ik weer aan het werk in een restaurant als kok. Had het jullie nog niet verteld, tis een mooi restaurant met een grote Zuid Afrikaanse Braai. Vorige week 3 dagen gewerkt en de afspraak was dat ik deze week sws weer drie dagen zou werken. Maar dat hoeft niet meer. Premier Rutte heeft er voor gezorgd dat ik een vrije week heb. Een geldloze week.
Als je dakloos bent in NL heb je recht op een dakloze uitkering. Das €80 per week. De procedure om die €80 te ontvangen is extreem gecompliceerd. Ambtenaren buigen zich over jou status en verifiëren of je wel dakloos genoeg bent om die €80 per week te ontvangen. Tis ook niet niks natuurlijk €80, daar moeten strenge regels aan gebonden zijn.
Tis de derde x dit jaar dat Corona me wegjaagt. Drie x is scheepsrecht zeggen ze. Wat nu? Kok gaat hem niet meer worden de horeca wordt met de grond gelijk gemaakt. Das voorbij.
Waarom? Waarom dit? Volgens een lezer van deze stukkies doen we dit om de ziekenhuizen te ontlasten. Het gaat niet meer om doden, er gaat nl niemand meer dood. 6 gisteren. Op de 450 die er elke dag doodgaan. Hoeveel mensen hebben gisteren hetzelfde appje gehad van hun baas? Hoeveel mensen hebben net als ik niet geslapen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *