Categorieën
Geen categorie

17 september 2020 Kids, je wordt niet als mafkees geboren.

Daar groei je in en de 1 groeit wat harder dan de anders. Al die mensen met een leaseauto voor de deur, een koopwoning, twee poepies van kids en 4 vakanties per jaar zijn niet echt hard gegroeid. Maar ze bestendigen elkaar wel in de rechtvaardigheid van wat ze hebben. “Goh mooie auto buurman” “Mooi hé! Maar daar heb ik dan ook hard voor gewerkt buurman”. Als je erover nadenkt, en dat begon ik een jaar of 10/12 geleden te doen, is het zo gek dat wij zo denken. Ik verkocht grote computersystemen aan banken, dat deed ik door lekker veel uit eten te gaan met klanten. Die systemen werden en worden in elkaar gezet door mensen die 12×6 werken in lagelonenlanden. Die mensen in die lagelonenlanden werken zich het schompes en kunnen dan net leven, maar ik verdiende het omdat ik zo hard werkte tijdens mijn lunches.
Op hoger niveau is het niet anders. Hoe rijker je wordt hoe vanzelfsprekender de luxe en de bevestiging dat je het verdient. Je moet echt willen zien dat eigenlijk alles wat je hebt, alles wat je ten deel valt puur geluk is. Een andere tijd of plaats en je leven had er heel anders uitgezien.
Maar goed dat doen de mensen dus niet. En zeker de mafkezen die het voor het zeggen hebben niet. Die hebben er hard voor gewerkt, ze verdienen het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *