Categorieën
Geen categorie

16 september 2020 Als de mens van nature goed is lieverds,

waarom is het dan zo’n zooitje op de wereld? We halen mijn vriend Den Uyl nog eens aan: kijk er zijn twee dingen: Groepsdruk en Mafkezen. Laat ik met nummer 2 beginnen waarom weet ik ook niet maar gewoon omdat het kan.
Met mafkezen bedoel ik geen domme, gekke figuren met een Alu- hoedje op maar mannen, sorry het zijn meestal mannen, die echt denken dat ze het verdienen. Dat zij omdat ze zo slim zijn, zo hard hebben gewerkt, zo knap zijn of zo machtig zijn verdienen wat ze hebben. Kijk maar in je omgeving, ik krijg het zo vaak te horen van mensen die alles hebben en dan zeggen: ‘ja maar ik heb er hard voor gewerkt! Ik heb het verdient!’ Alsof een boer in Afrika niet hard werkt. Alsof slaven niet hard werkten, alsof er in de 18de eeuw niet hard werd gewerkt door fabrieksarbeiders voor een habbekrats. Er is altijd hard gewerkt door mensen, heel hard, maar de afgelopen tijd hebben we gewoon wat geluk gehad. We mochten wat meer overhouden.
Mensen die exorbitant rijk zijn denken ook dat ze het verdienen. Of mensen met veel macht. Wij mensen zijn in staat te geloven dat het geluk wat ons ten deel valt te zien als iets wat we verdienen, ik vind het zo maf. Kim, Donald, Tedros, Mark, Larry, Bill, Jeff, Vladimir, Xi, Mark, Hugo en Elon verdienen het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *