Categorieën
Geen categorie

9 september 2020 De wereld als een bedrijf lieverds,

is dat zo gek? Er zijn een aantal hele machtige instanties als de WHO, de FAO, de NAVO, en zo zijn er nog een aantal. Deze organisaties proberen de problemen die wereldwijd spelen aan te pakken. En das niet makkelijk. Elk land heeft zijn eigen wensen en eigenaardigheden, tis makkelijker een stel kleuters de stelling van Pythagoras te leren dan iets gezamenlijks voor elkaar te krijgen tussen landen.
Binnen die instanties kom je veel dezelfde namen tegen, namen van machtige, hele rijke of slimme mensen en families. Sommige families bemoeien zich al eeuwen met de politiek, zij zitten in het centrum van de macht. En als je mekaar dan vaak tegenkomt en de wereld graag 1 kant op wilt sturen zodat tie beter te managen is dan lijkt me dat normaal. Het loopt ook volledig uit de hand qua bevolkingsgroei, milieu, geloofsruzietjes, stijging van de zeespiegel, mensenrechten, hongersnoden en ga zo maar door. Als dat nog tientallen jaren zo doorgaat en je doet er niets aan dan gaat je bedrijf naar de filistijnen, dat wil je niet. Je moet dus zorgen dat je die divisies beter kan managen om ze dezelfde kant op te kunnen sturen. Reorganiseren, dat is vervelend. Bij een reorganisatie vallen altijd slachtoffers. Zeker als bepaalde divisies wat eigenzinniger zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *