Categorieën
Geen categorie

17 augustus 2020 Er is 1 ding lieverds waar ik me ernstig over verbaas sinds ik hier ben.

Op 24 juni ben ik aangekomen en sindsdien heeft het niet geregend. 1x 3 druppels ‘s nachts maar dat was het, verder niets, niks, nada. Toch stinken de mensen hier niet, zijn de auto’s schoon en de vele zwembaden gevuld. Ik ben opgegroeid met de slogan NL Waterland, je was als NL’der trots op hoe wij het water bestreden, hoe we ons land hadden opgebouwd vanuit het water! We voelden ons allemaal een beetje Hansje Brinkers. Maar die tijd is wel voorbij. Man man wat is er toch aan de hand? Ik snap we zijn beter in afvoeren dan in opslaan maar dan leren we het laatste toch? Daar hoeven we toch niet 30 jaar over te doen?
Ik las weer een leuk artikel over dat het grondwater verdween vanwege de intensieve veeteelt. Das toch wel makkelijk hé, boeren hebben die je overal de schuld van kan geven. Onze hoogovens in IJmuiden verbruiken per jaar 37 miljard liter schoon drinkwater wat ze bijna gratis ontvangen, ik herhaal 37 miljard liter. En das alleen IJmuiden laten we niet naar de Botlek gaan kijken. Maar volgens onze media en politici ligt het aan de boeren. Ik zou daar eens over nadenken als je weer eens iets leest over die slechte boeren. Wat je het liefst in de achtertuin hebt staan, een koe of een staalfabriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *