Categorieën
Geen categorie

16 augustus 2020 21 weken lieverds sinds mijn eerste stukkie.

Ik ben moe. Alles wat er om mij heen gebeurt put me ongelooflijk uit. Ik zie kinderen die net kunnen lopen met een mondkapje het terras op komen. Wij hebben zo’n zuil staan waar je je handen kan desinfecteren en daar helpt papa nog even mee zodat ze eerst hun handjes desinfecteren. Er wordt ze verteld om afstand te houden van anderen, ze mogen niet gaan spelen want dan kan het gebeuren, het Virus kan ze dan besmetten!
Gisteren was het hier Bevrijdingsdag, op 15 augustus zijn de Fransen bevrijd van de Duitsers. Dat wordt niet echt grootst gevierd zoals bij ons, ik denk dat wij sws het enige land zijn waar feestdagen zo massaal samen gevierd werden. Ik zeg bewust samen omdat samen iets vieren mooi is. Dat geeft vertrouwen en verbind.
Volgens onze leiders zijn we op dit moment samen een virus aan het bestrijden. Daarvoor moeten we heel veel andere dingen die we samen deden opgeven. Samen het virus bestrijden betekent niet meer samen feesten, drinken, onverwachts lekker gaan eten, een kroeg induiken of het bed. Samen heeft een heel andere betekenis. Samen heeft een negatieve klank want als je samen bent wordt je ziek. En dat wil ik niet! Samen is iets moois, iets wat mensen nodig hebben, samen moeten we het leven vieren! En de dood..

https://youtu.be/9qjHLbhcL00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *