Categorieën
Geen categorie

15 augustus 2020 Gisteren kids deed ik mosselen.

Persoonlijk ben ik gek op mosselen, niet altijd geweest want van huis uit heb ik het eten van wat uit de zee komt niet meegekregen. Toen ik het huis uit was ben ik mijzelf culinair gaan ontwikkelen. Ik nam mijzelf voor alles te eten wat mij werd aangeboden, lust ik niet verdween uit mijn leven. Iets kan slecht bereid zijn, je kan moeten wennen aan een smaak maar alles is te eten, zeker als je honger hebt. Btw mensen die slecht eten bereiden mogen wat mij betreft verplicht in quarantaine, liefst in kampen, das populair tegenwoordig!
Mosselen zijn gezond, ze zitten vol vitamines, mineralen en voedingsstoffen en daarnaast is er geen milieubewuster voedsel dan mosselen. Je hangt ze op in zee en het groeit. Ideaal, totaal geen last van, ze zuiveren het water zelfs. Iedereen aan de mossel zeg ik!
Daarnaast is mosselen slecht bereiden bijna onmogelijk. Er staat op 1 ding de doodsstraf en das te lang laten koken. Dan worden het harde rubberen balletjes. Recept! Snij een uitje, een worteltje en wat selderij, stop in de pan, ff smoren en dan de mosselen erbij, kilootje pp. Witte wijn erbij, geen slechte gewoon een lekkere. Aan de kook brengen en dan komt het, schudden met de deksel op de pan. Zijn ze open? Beetle room en peterselie erbij en smullen maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *