Categorieën
Geen categorie

13 augustus 2020 Waarom lieverds?

Waarom ben ik zo radicaal? Heb ik moeite me aan te passen, kan ik volgens mijn vader niet voor een baas werken? Om daar een goede analyse van te maken moeten we ff terug naar de lagere school, denk dat ik in de tweede zat. Het was een strenge christelijk school, we leerden alleen psalmen want gezangen waren niet van de Heer. In de hoek staan was heel gewoon en een fysieke correctie hoorde erbij, natuurlijk allemaal in naam van God! Bij mij in de klas zaten kids van alle leeftijden. ADHD, Autisme of dyslexie bestonden nog niet je was gewoon slim of niet slim en daar moest je het mee doen. Zo hielp ik Willem Wouters graag, hij zat al een paar jaartjes langer op de lagere school, kwam uit een gezin van 13 kids en had een broertje dood aan leren. Hij was ook beresterk dus handig om bevriend mee te zijn. In ruil voor afkijken zorgde hij een beetje voor mij. Want ik was niet zo populair. Ik sprak als eerste geen Dooiewerds, dat kreeg ik er op de 1 of andere manier niet in. En ten tweede kon ik best een beetje leren en daar wordt je nooit populair van. Zo kan ik mij tot op de dag van vandaag herinneren dat Tanja van Drempt midden op het schoolplein tegen mij zei: “Gij bin geen Dooiewerdse en zal ôk nooit een Dooiewerdse worre”. Ik besloot toen om nooit iets te worre…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *