Categorieën
Geen categorie

12 augustus 2020 Gisterenavond lieverds vroeg een mevrouw mij of ze het recept mocht van de sparerîbs.

Natuurlijk met liefde mevrouw. Ik vertelde haar al dat het belangrijkste ingrediënt bij het maken van sparerîbs tijd is. Tijd is bij BBQ’n sws belangrijk, langzaam aan geeft het beste resultaat.
Het recept! Zorg voor mooie goed gesneden sparerîbs die koopt u bij uw lokale slager. Dan begint, vind ik, het leukste werk, het vliesje van de binnenkant van de sparerîb trekken. Ik werk altijd met een bot mes, die steek je tussen het vlies en een botje. Beetje friemelen en dan trek je het vlies er zo van af. Ik smeer ze dan in met mosterd, gewoon een goedkope, geen grove maar fijne mosterd en hop de rub eroverheen. Ik maak zelf mijn rub. Knoflookpoeder, grof zeezout, basterdsuiker, Hongaarse paprikapoeder en peper. Dat smeer je op de rîbs en dan rook ik ze een uurtje op een laag vuurtje. Haal ze eruit en leg ze in een grote bak met een beetje appelsap. Goed dichtmaken die bak met aluminiumfolie en hop op de Q. Zorg ervoor dat de temp rond de 100 graden is. Uurtje of 4 laten staan en ondertussen een mobsausje maken. Ketjap, chilisaus en ketchup meer hoeft niet, maar een beetje drank kan altijd:-). Leg de rîbs nog even op een hete Q en smeer ze in met de mobsaus. Heelijke sticky sparerîbs, smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *