Categorieën
Geen categorie

11 augustus 2020 Mondkapjesschimmel kids.

Mooi woord voor Wordfeud! Zag gisteren foto’s voorbij komen op feestboek. Tsja als je 6 uur lang in het zelfde doekje aan het ademen bent terwijl het 30 of meer graden buiten is dan wil het wel lukken. Ik blijf het gek vindend , er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat het werkt en toch wordt het wereldwijd ingezet. Hier in Cavalaire-sur-Mer is het nu overal verplicht. Het schijnt dat je zelfs op het strand een kapje op moet terwijl je ligt te zonnen. Niemand doet dat.
Ze doen hier niet aan 1.5 meter maar aan 1 meter. Wat zou beter zijn denken jullie? Beide zijn totaal uit de lucht gegrepen. Maar het maakt niet uit of het helpt toch? We roepen het met z’n allen en hoppa het is een waarheid en we houden afstand als het ons uitkomt. In de praktijk lukt het toch niet. Maar het gaat om het idee!
Ik ben moe, moe van de tegenstellingen, moe van de desinformatie, moe van het gezeur. Ik ben er heilig van overtuigd dat wij als mensen meer dan in staat zijn op verantwoorde wijze met elkaar om te gaan zonder verboden of regels. Dat mensen kunnen nadenken en elkaar niet express in het gezicht gaan hoesten of uit het niets een tongzoen gaan geven. Maar schijnbaar mogen we elkaar niet vertrouwen. Moeten we elkaar wantrouwen. Wantrouwen is het nieuwe normaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *