Categorieën
Geen categorie

2 augustus 2020 Het was een warme nacht lieverds.

Ik begrijp dat het bij jullie ook warm is, de warmste 31 juli ooit volgens ons journaille. Ik vraag me wel eens af hoe je journalist wordt tegenwoordig. Ik heb met spanning vroeger de verhalen van stoere mannen en vrouwen gevolgd die naar unheimische onbekende oorden trokken om daar verslag te doen van een vreselijke oorlog tussen voor mij onbekende volkeren. Aad van de Heuvel was zo iemand. Er waren in die tijd geen journalisten hotels waar ze met z’n allen inkropen. Echt pionierswerk. Ik geloofde ook echt in het journaille, bij mij thuis lazen we elke dag de krant, in de ochtend tijdens het ontbijt. Geen kwaliteitskrant maar de Gelderlander, het regionale nieuws was ook belangrijk. In de avond keek je naar het journaal. Veel anders was er niet op de buis, we hadden maar 2 tv-zenders, maar ik vond het echt rete-interessant. De radio was belangrijk, ik krijg nog steeds een vertrouwd gevoel als ik ‘Gute nacht Freunden, es wird zeit fur mich zu gehn ’ hoor. Journalisten waren helden, onafhankelijke bronnen waar je ademloos naar luisterde.
Maar das al tijden niet meer zo. Bij elk bericht wat ik lees of hoor stel ik mij vragen. Media is niet meer onafhankelijk, onze kranten zijn eigendom van Brussel. NPO ligt aan het infuus van Den Haag, zo jammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *