Categorieën
Geen categorie

29 juli 2020 Vandaag lieverds ff een relaxed stukkie zodat we er morgen weer vol voor kunnen gaan.

Ik ga het hebben over mijn favoriete groente. Het is het meest ondergeschikte ingrediënt wat er te koop is, ongelooflijk gezond en daarnaast nog eens hartstikke goedkoop. Ik stop hem eigenlijk overal in. Ieder sausje begint ermee, een bouillonnetje kan niet zonder, gebakken of gekookt, rauw of gestoomd je kan er alle kanten mee op. Ik heb het over de 🧅. Een ui is zo’n algemeen ding maar waar zouden we zijn zonder hem? Een frikandelletje speciaal zonder ui, een gruwel! Zo’n mooi rood uitje door een salade, zonder heb je het idee dat er geen smaak aan zit. Een quiche Lorraine zonder ui, zeg nou zelf onmogelijk! Nou ja zo kan ik wel ff doorgaan jullie begrijpen me wel.
Er zijn veel ui variaties, ik ga ze hier niet allemaal opnoemen maar ik hou zelf toch wel het meest van de gewone gele ui. Hij is groots vanwege zijn eenvoud. De eigenaar van Bon Bini Beach haalt ‘s morgens altijd verse groente en snapt er niets van dat ik zoveel uien bestel. Het mooie van al die uien is namelijk dat je ze eigenlijk nooit meer terug ziet. Ze verdwijnen zonder te zeuren in al die heerlijke gerechten. Misschien is dat wel het grootste geheim van de ui hij speelt nooit de hoofdrol maar zonder hem is er geen klap aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *