Categorieën
Geen categorie

19 juli 2020 17 weken nu lieverds sinds mijn eerste wanhopige stukkie.

Je zou, als je om je heen kijkt, kunnen zeggen dat het allemaal best meevalt. We kabbelen rustig verder met z’n allen. Meer dan 3 miljoen mensen leven van staatsgeld die hoor je nog niet, dat gaat best goed. Er vallen ontslagen maar dat treft vooral jullie generatie. En aangezien jullie generatie tot op het bot verwend is is dat niet echt een probleem. Ik zie nergens jongeren demonstreren of protesteren tegen de maatregelen, als makke schapen lopen jullie mee met de massa. Grondrechten worden jullie afgepakt, verplichtingen opgedrongen en verboden ingesteld maar het schijnt niets uit te maken. Snap ik wel. Er is natuurlijk geen autistisch verwend Zweeds meisje die gehypt wordt op social media. Of een radicale gefrustreerde afstammeling van een slavenhandelaar die je vertelt hoe slecht je bent. Dit gaat over jullie en dat is lastiger.
Als je je hele leven te horen krijgt dat je een prinses of prins bent, als alle tegenslagen die je tegenkomt in je leven worden opgevangen, dan is het moeilijk om voor jezelf op te komen, dat begrijp ik best. Maar misschien moeten jullie aanstaande woensdag eens goed opletten. Er zijn mensen, ook jongeren, in NL die het niet pikken. Die opkomen voor hun rechten. Ik zeg kijk en leer lieve kids!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *