Categorieën
Geen categorie

18 juli 2020 Fransen lieverds zijn errug traditioneel.

Serveer je mosselen op z’n Thais dan vraagt 80% of ze ze a la marinière kunnen krijgen. Vis moet van de graat vallen zo gaar terwijl vlees eigenlijk nog rond moet lopen als ze het eten. Daarnaast eten ze ontzettend laat liefst met jonge kinderen die dan zo irritant zijn als de neten want ze hadden allang in bed moeten liggen. Het is een raar volkje. Wat dan weer ontzettend leuk is om te verkopen is juist iets wat ze niet kennen en dat is de eigenaar van Bon Bini Beach in de afgelopen 5 jaar dat hij de baas is gelukt. De echte hardlopers zijn de saté en de spareribs en dat zijn nou niet echt Franse gerechten. De saté heet dus brochette Indonesian en spareribs sparerîbs met de klemtoon op de ribs.
Het bereiden van de sparerîbs is altijd leuk, zelfs op een grote weber gasbbq. We mogen hier vanwege de harde wind niet met houtvuurtjes spelen, voor je het weet staat alles in de fik. Ik heb 16 kilo houtmot laten overkomen vanuit NL dus kan ff vooruit met het roken van het vlees. We simuleren gewoon een echte smoker.
Naast de gewone kaart maken mijn sous en moi elke dag een plate du jour, vandaag wordt dat eendenborst, morgen pasta met gamba’s met een saus van gamba’s, die twee zijn ook al populair. Nogmaals we moeten ze leren eten die Fransen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *