Categorieën
Geen categorie

17 juli 2020 Naast mijn sous chef, kids, heb ik nog 1 steun en toeverlaat hier in la douce France.

Een harde werker voor wie niets teveel is. Daarnaast is hij galant, beleefd en slim. We voeren tijdens het werk lange discussies over de verschillen tussen onze landen, hij komt uit Polen.
Dat ons geslacht niet meer vermeld wordt in ons paspoort is voor hem een onbegrijpelijke move. Ik kan het niet met hem oneens zijn maar ben ondertussen zo murw gebeukt door alle onzinnige discussies, wetten en gedragingen in ons tot op het bot verwende landje dat het me niet eens was opgevallen. Wie gaat het pleasen dat er in mijn paspoort niet staat dat ik een man ben?
Op dit moment is het bij mij wel duidelijk, er zijn weinig vrouwen met zo’n grote grijze baard maar das niet altijd zo geweest. Tijdens mijn reizen ben ik ooit aangerand in Egypte door een groep mannen vanwege mijn lange blonde haar. Het was klaarlichte dag maar niemand deed wat tot, net op tijd, een groep Amerikanen mij redde. Die Egyptenaren waren er van overtuigd dat ik een vrouw was en vonden dat ze het recht hadden dat te controleren.
Mijn ervaringen wereldwijd als backpacker met autoriteiten zijn niet onverdeeld positief. Welk recht eist een groep grenswachters of de politie zich toe om mijn geslacht te controleren voordat je verder mag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *