Categorieën
Geen categorie

5 juli 2020 Over het algemeen lieverds zullen de stukkies wat later gepost gaan worden.

Fransen eten niet om 5 uur en das maar goed ook want met lunchen beginnen ze ook al vrij laat. Alles draait om de mise-en-place. Gisteren een drukke lunch en dan is het best aanpoten in je eentje. De salades nekken je, die vragen veel aandacht. We hebben een salade Bon Boni op de kaart staan, die is erg popie. Tis een salade met avocado, gerookte kip, mozzarella en tomaat. Kip rook ik van te voren maar zo’n avocado en die mozzarella moet je toch ff vers snijden.
De plate du jour is het makkelijkst, gisteren was het mosselen op z’n Frans. Ik had een saus gemaakt op basis van wijn en pastis. 1 van de vaste gasten komt uit ZW Frankrijk waar ze die drank maken en had ze nog nooit zo gegeten. Hij vond het erg lekker maar vond het ook triest dat een NL’der hem dit voor het eerst liet proeven.
Vandaag eendenborst! Met witlof en een honingsausje, als er witlof te koop is. Das wel mooi hier hoor, we kopen elke dag verse vis en verse groenten, alleen vlees wordt niet op zondag geleverd. Over vlees gesproken, ja ik BBQ ook! De Brochette Indonisian is het populairste gerecht, onze vertrouwde saté. Vandaag gaan de eerste Spareribs erop! Ja ja, ik doe ik doe er alles aan om die Fransen te leren wat lekker eten is:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *