Categorieën
Geen categorie

27 juni 2020 Er zijn in NL 6000 mensen doodgegaan aan ‘Corona’.

90% is boven de 70, iets meer dan 0,5% was onder de 50, bij 70% van de gevallen onder de 70 was er sprake van een onderliggende ziekte.
Als je dit allemaal gaat uitrekenen kom je tot de conclusie dat er rond de 200 mensen daadwerkelijk aan Covid-19 zijn overleden. Ik heb het hier al eens over gehad, deze mensen hebben verschrikkelijk veel pech. Hun eigen afweersysteem geeft een overreactie op het virus, een cytokinenstorm.
Als er nu geen Corona was geweest hadden die 6000 mensen dan nog geleefd? Ja, we hebben nu ondersterfte, het doodgaan zou beter verspreid zijn.
Ouder worden en doodgaan. Waarom staan we zover weg van de dood? Toen ik geboren werd stond ons huis letterlijk naast de begraafplaats. Mijn hele jeugd keek ik erop uit. Hij lag ook prominent midden in het dorp. Elk dorp had meerdere begraafplaatsen, de dood was onderdeel van het leven.
De laatste x dat ik aanwezig was bij een afscheid reden we naar een crematorium aan de rand van de stad. Er zijn er waar je niet aan kan zien dat het om een crematorium gaat.
We worden maar ouder en ouder en de dood is de vijand, veel meer dan vroeger heb ik het idee. Boeken zijn geschreven, workshops gegeven over het leven na de dood. Misschien moet ik er 1 schrijven: Sexy Doodgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: