Categorieën
Geen categorie

26 juni 2020 Ouder worden lieverds, raar fenomeen.

Hier in onze westerse maatschappij worden we steeds ouder, wetenschappers denken zelfs het hele proces te kunnen doorgronden zodat we eigenlijk niet meer dood hoeven gaan. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken.
Elke dag ligt er bij onze strandtent een dame, een lieve vrouw, ze is 85. Haar huid is als perkament, jaren in de zon schijnt dat te doen. Ze leest niet, praat met niemand, zit niet op der telefoon of laptop, ze ligt daar maar te liggen.
In een cafeetje iets verderop waar ik na mijn werk een biertje drink steekt de eigenaar de ene sigaret met de ander aan. Tis een aardige man van dik in de 70. Ik versta hem voor geen meter maar dat interesseert hem niets, zolang ik maar op de goede momenten qui zeg en slim blijf kijken ratelt hij wel door. Daarnaast knuffelt hij iedereen zonder mondkapje, ik weet dat hij daar niet mee is gestopt tijdens Corona.
Ik heb niet het idee dat deze vrouw en man niet weten dat wat ze doen ongezond is. Toch zijn ze er al verdomd oud mee geworden. Geluk! Tsja vast, maar dat hadden ze sws al want hun wieg stond in Frankrijk, niet in Congo of Haïti
Onderstaande haai is 370 jaar oud, hij heeft nooit gerookt of in de zon gelegen. Denk niet dat hij ooit bang is geweest, maar wel verdomd veel geluk heeft gehad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *