Categorieën
Geen categorie

20 juni 2020 Tis, lieverds, na al die zware kost van de afgelopen dagen tijd voor wat luchtigs.

We gaan tuinieren! Mocht je nou ooit in de toekomst een tuin hebben koop dan de Maggiboom. De Maggiboom? Yep, geweldige boom, daar heb je wat aan! De blaadjes van deze boom smaken nl naar uiensoep. Heerlijk..
Laten we bij het begin beginnen. Afgelopen 2 maanden heb ik op een scharrelcamping gestaan, een camping voor scharrelmensen zoals Marjan, de eigenaresse, het noemt. Geweldige vrouw, Marjan, een wandelende encyclopedie als het gaat om plantjes en boompjes. Marjan is bezig een voedselbos te creëren, en das heel veel werk.
Wacht!!! Dat moet ik nog wel ff kwijt, het schijnt dat iedereen zo tot rust komt door te gaan tuinieren, nou ik niet, wat een takkewerk. Je hebt een dag lopen schoffelen, onkruid is weg, je gaat slapen onkruid is weer terug, Pffff..
In dat voedselbos staat dus de Maggiboom. Die blaadjes kunnen in de soep, in ovengerechten of in salades echt heerlijk, een verrijking! Daarnaast is het een makkelijke boom, niet gevoelig voor beessies of last van slecht weer. Voor mensen met roze ipv groene vingers een uitkomst!
Ik ga die blaadjes missen, deed ze echt overal in, ze gaven een diepe volle smaak aan gerechten. Ik ga jullie missen, dankjewel voor de gastvrijheid lieve Marjan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *