Categorieën
Geen categorie

19 juni 2020 Ik heb eens een verhandeling gelezen kids over een stofje wat wij aanmaken als we meer macht krijgen.

Vooral mannen hebben last van dat stofje btw, maar dat komt waarschijnlijk omdat er meer mannen zijn die macht hebben! Ik denk dat een Cleopatra met haar absurde badrituelen er ook wel last van had. Je maakt dat stofje aan in je hersens om je te doen geloven dat wat jij doet belangrijk is. Dat wat jij doet terecht zo goed betaald wordt en dat niemand anders kan wat jij doet. Ik denk dat zo’n stofje nodig is. Als een generaal niet enigszins het gevoel heeft dat hij belangrijk is om de slag te winnen dan wordt het een zooitje. Dat hij net voor de slag tegen zijn soldaten zegt, “sorry mannen heb er ff geen zin an, kan jij het overnemen Piet?” Zo’n man moet het gevoel hebben dat hij de enige is die de troepen kan leiden, zonder hem geen glorie!
Dit stofje werkt niet alleen bij generaals, het zit in CEO’s, directeuren, horecabazen, ministers en in sales mensen. Ik denk echt dat Jeff Bezos denkt dat hij die >100 miljard waard is. Al die topmannen van bedrijven? Ben Smit bv of Elon Musk, of het nu om 800k of 800 miljoen gaat ze verdienen het!
Tijdens mijn carrière als Account Manager vond ik het al raar, lekker, maar raar. Zou dat komen omdat ik er niet serieus voor geleerd had?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *