Categorieën
Geen categorie

21 juni 2020 Vrijheid lieverds, vandaag is het de bedoeling die te vieren.

Maar het mag niet. Je zou zeggen dat dat best een dingetje is, dat je in je vrijheid wordt beknot als je hem niet mag vieren. Zijn de mensen die deze dag verbieden dan tegen vrijheid?
Het ultieme gevoel van vrijheid is voor mij een buizerd die hoog in de lucht zijn cirkels zweeft en ondertussen de grond afspeurt naar een prooi. Prachtig! Maar is tie wel vrij? Staat er onder hem geen trainer met een fluitje? Je weet het niet!
Zouden alle mensen die niet mee willen doet met deze demonstratie tegen de vrijheid zijn? Welke vrijheid gaan ze eigenlijk vieren? Ik heb zoveel vragen dat ik er moe van word.
Je hebt fysieke en geestelijke vrijheid, ik ben fysiek regelmatig, kort, beroofd van mijn vrijheid, heb ik al over geschreven, ondanks dat je fysiek vast zit kan je geestelijk vrij zijn. Geestelijk zijn we volgens mij ons hele leven opgesloten en dat is maar goed ook! Als we allemaal maar een beetje gaan doen alsof we vrij zijn dan wordt het een zooitje. Geestelijk leggen we onszelf gelukkig allerlei beperkingen op, het geloof, onze angsten, jaloezie, haat maar ook liefde zorgen ervoor dat we niet vrij zijn. En dat voorkomt dat mensen maar een beetje gaan doen waar ze zin in hebben. Met een Bedford naar de Cote d’Azur bv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *