Categorieën
Geen categorie

9 juni 2020 In onze samenleving kids moet je een kant kiezen, je moet ergens voor staan, en je moet zeker voor je mening opkomen.

Als je ons hoort praten zijn we ontzettend (nou ja ontzettend) tolerant waardoor we in NL beschikken over 17 miljoen onafhankelijke meningen. Not!!
Hoe vorm je eigenlijk een mening? Door informatie op te slurpen, vroeger door te luisteren naar verhalen en te lezen, tegenwoordig via de media. We worden overspoeld door nieuws, gekleurd en doordrenkt van meningen. Kijk naar het nieuws over de Brexit van afgelopen week. Een belangrijke week! In de UK was het nieuws na afloop, alles op schema, kijken uit naar positieve uitkomst, we zijn klaar om overleg te versnellen. In Europa hoorden we op het nieuws, we stevenen af op een No-Brexit, Borisje is de afspraken vergeten, overleg ligt stil.
Als iemand je een verhaal verteld kleurt hij dat verhaal on of bewust in. Das begrijpelijk. De media klopt zich altijd op de borst dat ze zo onafhankelijk zijn nou forget it, helaas, het is al onmogelijk iets neutraal zonder oordeel waar te nemen laat staan op te schrijven. Dus moeten wij als nieuws consumenten kritisch zijn en niet klakkeloos iets aannemen. Maar dat is lastig, zeker als het nieuws waarop je je mening moet baseren onbetrouwbaar is of iig gekleurd. Wees kritisch kids!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *