Categorieën
Geen categorie

7 juni 2020 Als witte man kids, moet je natuurlijk ontzettend oppassen met praten over racisme.

Racisme is teruggebracht tot een strijd tussen zwart en wit waarbij wit de slechte is. Dat maakt het absoluut overzichtelijk daar ben ik het mee eens maar het is natuurlijk veel meer dan dat. Racisme heeft weinig te maken met zwart of wit, het woord zegt het al, het gaat om rassen. Zo is het een triest feit dat er nergens zoveel racisme bestaat als in Afrika. Maakt dat verder wat uit wb de dood van George of de ongelijkheid in onze westerse samenleving? Nee geen moer maar feit is wel dat we racisme nooit de wereld uit krijgen.
Ik vraag me af of er ooit onderzoek naar gedaan is waarom wij selecteren op ras, volgens mij zijn wij het enige zoogdier wat dat doet. Zal wel te maken hebben met een oerinstinct wat weer een survival of the fittest achtergrondje heeft. Wat het ook is het zal niet minder worden door zwarte Piet in zijn gezicht te trappen. Maar ook niet door protesterende mensen ‘thieves and thugs’ te noemen. Beide kanten radicaliseren en als je geen kant kiest ben je sws een loser. We zijn niet meer op zoek zijn naar consensus maar puur naar de confrontatie. Zwart wit, daar brengen we alles naar terug.
En ondertussen staat er een grote roze olifant in de kamer, gelukkig ziet niemand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *