Categorieën
Geen categorie

1 juni 2020 Krijg veel lief bedoeld advies lieverds.

Krijg veel lief bedoeld advies lieverds. Meestal komt het op hetzelfde neer, je moet aan jezelf werken. Aan jezelf werken is booming business, er zijn meer manieren om jezelf te vinden dan dat ik haren op mijn kont heb. Niks mis mee, maar moeten we niet aan onssamen werken. Niet jezelf maar onssamen. Nieuw woord, waar zo’n stukkie schrijven niet toe kan leiden.
Je zou namelijk zeggen dat dat aan jezelf werken moet leiden tot een betere wereld en daar zit ‘m de crux, nope… En dat is best raar. Hoe komt het dat ondanks dat er in onze westerse wereld zoveel aan jezelf gewerkt wordt er zoveel onvrede is?
De afgelopen 52 jaar heb ik in verschillende bubbels mogen leven, van zwerver tot voor de bananenbar staan om toeristen naar binnen te lokken. Van barman in een nachtkroeg tot account manager bij Compaq. Elke bubbel bestaat uit mensen, dezelfde mensen maar toch zo verschillend. Ze mengen ook niet met elkaar. Tuurlijk als barman koop je een straatkrant van de zwerver en als account manager eet je wel eens, puur zakelijk, een banaantje uit een poesje maar ondanks dat dat best intiem klinkt heeft het niets met samen te maken.
In mij zitten al die verschillende bubbels, en toch is het lastig ze te mengen. Welke mezelf zoek ik? Maken al die bubbels niet mijzelf? Of onssamen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *