Categorieën
Geen categorie

30 mei 2020 Ik had vandaag een leuk stukkie in gedachten lieverds.

Tis nu 04.43 en ik lig al ruim 40 min te dubben over het onderwerp. Het wordt geen leuk stukkie, sorry, ik krijg dat beeld niet uit mijn hoofd. George Floyd is 46 geworden en gestorven omdat een witte politieman 8 minuten en 46 seconden met zijn knie op George zijn nek heeft gedrukt. 8 minuten en 46 seconden. Weet je wat je allemaal in 8 min 46 kan doen?
De laatste 3 minuten was hij al dood. 3 min drukte Derek Chauvin met zijn knie op het dode lichaam van George die hij dus in de 5.46 minuten daarvoor had vermoord. 3 min is best veel. Ik kook mijn eieren 3 min omdat ik van een zachte dooier hou, en dat duurt me altijd te lang.
Chauvin heeft vast kids rond jullie leeftijd, die kids hebben de afgelopen dagen hun vader een zwarte man zien vermoorden. Hoe leg je dat uit als vader? ‘Foutje, sorry, papa heeft het niet zo bedoeld.’
Zijn wij veel beter dan Derek? We hebben geen George onder onze knie liggen maar wel Achmed en Fatima. Ze liggen in Moria of een ander vluchtelingenkamp, onder een dekentje van zilverfolie, al maanden. Gevlucht voor de oorlog, alleen, vader en moeder zijn gedood. Kinderen met rechten die gruwelijk geschonden worden net als bij George. Maar we drukken gewoon door, Sorry, papa heeft het niet zo bedoeld..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *