Categorieën
Geen categorie

28 mei 2020 Het zonnetje schijnt al lekker kids. De afgelopen dagen zag je hier ‘s morgens geen hand voor de ogen.

Dat was door de rook, ik sta namelijk in de Peel waar laatst die dagenlange brand is geweest. Ondergronds smeult dat vuur nog steeds en bij de juiste wind laait het weer op. Het vervelende voor de brandweerlieden is dat ze dat vuur niet uitkrijgen. Door de bodem die bestaat uit turf kan het vuur ondergronds jaren door blijven smeulen. Ooit is dat vuur 10 jaar lang niet uitgegaan en kwam het continue weer op, fascinerend is dat vind je niet?
Wij mensen proberen de natuur volledig naar onze hand te zetten en elke x falen we hopeloos. Btw je moet je vraagtekens stellen bij ‘natuur’ in NL, elke centimeter in ons landje is ontworpen op een tekentafel. En ondanks dat we elke centimeter zelf ontworpen hebben hebben we de natuur toch niet onder controle. Dat vinden sommige mensen frustrerend en beangstigend ze willen graag weten waar ze aan toe zijn. Van de wieg tot het graf verzorgt.
Zoals het vuur ondergronds blijft branden en alleen maar opkomt onder de juiste omstandigheden doen ziektes dat ook bij mensen. We hebben het al in ons lichaam tis alleen de vraag of het opkomt. Ipv het te bestrijden moeten we er mee leren leven en accepteren dat het er is. Winnen doen we toch niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *