Categorieën
Geen categorie

30 april 2020

Hebben jullie een mening lieverds? Bv, dat je vind dat alle katten vermomde Engelse agenten zijn. Of dat Duitser echt goed kunnen voetballen? Kan ook minder extreem, bv dat windmolens niet zo duurzaam zijn of dat jij de beste bent in de wereld?
Jullie hebben ook vast meningen, iets waarvan jij denkt dat dat waar is. Dat jou mening het waard is om te verdedigen. Das ook goed! Op die manier boek je resultaat! Als je alleen maar blijft dralen en geen beslissing durft te nemen komt iets nooit af.
Maar een mening is geen waarheid, tis jou visie op een gebeurtenis, of over een groep mensen. Die visie is gevormd door je opvoeding, je carrière, en de mensen om je heen.
Het mooie van een mening is dat je hem kan aanpassen. Doe ik continue, want daar issie weer, ik twijfel altijd. In mijn jeugd was bv God de waarheid, naast Sinterklaas. In beide geloof ik niet meer. Hoe stellig het gereformeerde geloof er door meester Jan ook werd ingeramd tis weg, foetsie. Ff kijken, kernenergie, ik ben in mijn leven denk ik 3x voor geweest en 2x tegen. Ben benieuwd welke gaat winnen.
We hebben allemaal een ander beeld van de wereld om ons heen, door naar elkaar te luisteren leer je van elkaar. Dat laatste doen we niet meer. Tis zwart of wit, vriend of ontvriend, links of rechts. Het midden is weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *