Categorieën
Geen categorie

28 maart 2020

Mogguh!! Tis zover… 52! En zoals beloofd een vrolijk en leuk begin van deze zaterdag! Ik heb namelijk goed nieuws kids, we hebben de hommel gered. En ik ben een groot fan van de hommel, de hommel is, vind ik, een beetje de Swiebertje van het insectenrijk. Als je hem ziet vliegen lijkt het wel of hij een beetje scharrelt, van het ene plekkie naar het andere plekkie. Niet echt een doel. Meeste insecten zijn erg doelbewust, vliegen met strakke lijnen daarheen waar ze denken heen te moeten. De hommel niet, die pomtiedomt een beetje van bloem naar bloem. De hommel is ook een beetje een rommelpot, ze zitten vaak in een hol onder de grond en daar is het niet zo netjes. Tis een zooitje zeg maar. In tegenstelling tot bv de bijen of wespen. Die zijn ontzettend netjes en schoon. Niet de hommel, die houd van warmte en gezelligheid, je ziet ze ook alleen maar als het zonnetje schijnt. En hij was dus bijna uitgestorven en nu hebben wij hem gered omdat we de tuin niet hebben bijgehouden. De hommel is alife and kicking in onze achtertuin. Ik ga vandaag weer van ze genieten. Oja zie je zelf nou een hommel lopen alsof ie een beetje dronken is geef hem dan wat suikerwater, vliegt tie zo weer de lucht in. Misschien moet ik ze vandaag een wijntje geven, gewoon omdat ik jarig ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *