Categorieën
Geen categorie

15 april 2020

Greg McKowsky kids daar gaan we het over hebben. Ik heb de beste man 1x ontmoet. Hij was een held binnen EMC, een bedrijf waar ik 6 maanden mocht werken. Greg was groot, erg groot! Kilootje of 300 denk ik. Prachtige rode lange baard en de bedenker van de EMC firerun, het lopen over kolen terwijl je “EMC is the best” uitschreeuwt. Kan je het je voorstellen? Een ritueel wat uitgevonden is in India om je innerlijke zelf te vinden, om los te laten, omzetten in zoiets banaals als “EMC is the best”. Maar dat was populair toen, in Nederland riepen we allemaal “Tsjakka”.Ik zal Greg nooit vergeten omdat hij toen hij de zaal binnenkwam dood neerviel. Hartaanval. Paar mensen hebben nog op zijn borst staan springen maar dat had geen zin. EMC stond bekent om zijn agressieve verkoop stijl, alles draaide om winst. Greg was 1 van de grondleggers van die stijl en zijn dood was dan ook geen reden de training stop te zetten, “Greg would like us to go on!”. Gisteren had ik het over een ‘bord voor de kop van de zakenman’ daarmee bedoel ik het verleggen van grenzen voor het belang van winst. Sjoemel software in auto’s, vervuiling vanwege olieboringen, stiekem wat extra licenties voor onderhoudskosten, Greg aan de kant schuiven. Wat zou het mooi zijn als bedrijven het vanaf nu anders gaan doen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *