Categorieën
Geen categorie

14 april 2020

Jeetje kids, 7 uur das een tijd geleden. Geeft toch een ander gevoel dan om 4 uur wakker worden en niet meer kunnen slapen. Ik schrijf nu vanaf 22 maart elke dag over iets wat mij bezighoud omdat ik jullie verdomd weinig zie en ik weet dat jullie graag luisteren naar mijn gezwam. Het is niet dat wat ik schrijf iets zal uitmaken, het is eigenlijk meer therapie voor uitgerangeerde failliete ondernemers. Want weet je, ook die moeten op een gegeven moment weer wat gaan doen. Maar wat? Ik begon met werken op 8 jarige leeftijd bij het bedrijf van Ommeren als boompjeslegger. Voor 2,50 gulden per dag. Daartussen door van alles gedaan, overal ingerold en fantastische kansen gekregen. Van machine operator bij Wisa pleepotten tot billenwasser van demente bejaarden. Van loopjongen op de Queen Elisabeth de Second tot colporteur bij Sun Microsystems. Het is gek he, je hoort nu weer veel over de waardering die mensen krijgen op hun werk en hoe belangrijk dat is. Vaak gaat dat om geld maar het kan ook in andere dingen zitten. Waardering krijg je omdat je iets goeds hebt gedaan, of omdat je je ergens al heel lang voor inzet. Maar niet in de zakenwereld daar heeft waardering niets te maken met iets goeds doen. Daar draait alles om geld. Boudewijn de Groot had gelijk met zijn bord voor de kop..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *