Categorieën
Niet gecategoriseerd

24 juni 2024, gisteren kroop ik uit mijn kooi en kwam ik hem/haar tegen.

Nu zag ik ze vorig jaar in België ook veel rondvliegen maar het is me daar niet gelukt om een foto van ze te maken. Hier in Fryslan wel, mijn eerste ijsvogel foto, mooi man.

Ik zoek steeds meer naar de mooie kleine momentjes, het grote heb ik achter me gelaten. Ik neem me iedere voetbalwedstrijd voor om naar een café te gaan om de wedstrijd te bekijken maar ik kom er niet toe. Dan fiets ik erheen, zie al die vrolijke, in het oranje, uitgedoste mensen en dan fiets ik door, ik ben niet vrolijk genoeg, wel gelukkig, maar niet vrolijk.

En dan wil je geen dissonant zijn. Laat die mensen lekker vrolijk zijn. Nu kan het nog, ik gun het ze van harte. Dat ik het niet kan is niet hun probleem, zij hebben nergens last van. Gooien er 20 bier in en holadiyee je ben 70 euries lichter. Dat kan bruin sws niet trekken, ik hou het bij 1 kopje thee..

Als je het wilt zien brengt zo’n EK wel van alles aan het licht. Dat de eenheid in Europa ver te zoeken is bijvoorbeeld maar ook dat niet alle Oekraïners het eens zijn met het politieke establishment. Vorige week zijn er ruim 13.000 soldaten omgekomen aan Oekraïense kant, 13.000 jonge levens. Het woord vleesmolen, meat grinder, begint een populair woord te worden, ik kwam ‘m zelfs tegen in MSM. Gek dat we wel met miljoenen tegelijk warm kunnen lopen voor voetbal maar niet voor vrede. We werken toe naar een nucleaire oorlog, in het oranje met 20 bier in onze mik, holadiyee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *