Categorieën
Niet gecategoriseerd

6 november 2023, waarom?

Waarom voor of tegen? Terwijl we geen idee hebben van wat er om ons heen gebeurt. Ik ben weer in een discussie beland, via een app-groepje, met een man die de oorlog in het midden-oosten vergelijkt met de tweede wereldoorlog. Met de inval van de Duitsers in Nederland. Hij vergeleek het verzet in Nederland met wat er nu gebeurt in Gaza, man, man wat een onwetendheid, en je kan het hem niet eens kwalijk nemen.

Als ik zie wat mijn kids hebben geleerd op school als het gaat om geschiedenis, tis tranentrekkend. Al was het in mijn tijd niet veel beter. Geluk wat ik had was dat er nog wat mensen rondliepen die de oorlog van dichtbij hadden meegemaakt, die zijn nu zo’n beetje van de aardbodem verdwenen. Probeer nu nog maar de waarheid te vinden. Tis schokkend om te zien hoe snel mensen vergeten, zelfs de corona periode wordt alweer herschreven. Ach het viel best mee, zo erg was het niet, dat is echt niet zo gebeurt. Nou toevallig wel…

Net als WW2 is de oorlog in Gaza een bankiers oorlog, bij elke bom die waar dan ook valt zit er ergens een bankier achter zijn rekenmachine te rekenen hoeveel hij of zij weer verdient heeft. Door de media worden de tegenstellingen nog even vergroot en voor je het weet heb je een bad guy en een good guy. Volledig gestuurd door de poppenspelers achter al deze hoaxen en wij trappen erin, waarom?

Tsja, ik schrijf er al jaren over, omdat we bang zijn te verliezen wat we denken te hebben, het is niet anders. En we hebben veel tegenwoordig. Als je niets hebt hoef je ook niet bang te zijn wat te verliezen, dan is het makkelijker om niet mee te gaan in het narratief. Nu heb ik op dit moment wel wat! Ik heb een varkensbuikje liggen en die ga ik nu op de BGE gooien. Hij heeft lekker liggen marineren, tis nu tijd hem een uurtje of 10 lekker warm te maken. Dat ga ik doen, hmmmmm de lieflijke geur van gebraden vlees, lekker hoor…

Noorwegen hieronder, dit is ook een leuk filmpje; Welcome to Columbia Untisemity – YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *