Categorieën
Niet gecategoriseerd

8 juli 2023, gisteren ben ik met 2 imkers op pad geweest.

Wat is dat toch fascinerend! Er stonden 5 bijenkasten met 5 totaal verschillende volken. Het ene volk was druk en heel ijverig, het andere volk zat er duidelijk wat relaxter in. Meile, of schrijf je Mijle? Legde mij uit dat bijen niet alleen honing produceren maar ook een soort lijm, propolus heet dat volgens mij maar ik kan me een paar letters vergissen. Met die lijm plakken ze alles aan elkaar en daarnaast kan je er medicijnen van maken. Dat gebeurt in Duitsland nog best veel maar in Nederland flikkeren we het weg. Wij vertrouwen meer op de reguliere, op olie gebaseerde medicijnen van de Jonge, die zijn veilig en effectief, toch?

Duizenden, tienduizenden jaren kennis over natuurgeneeskunde hebben we in ons, en meer westerse landen, zo door de pleepot gespoeld met als belangrijkste reden poen. Gezonder zijn we er niet van geworden, wel afhankelijker. Meer dan de helft van ons landje heeft voor zijn of haar 40ste een chronische ziekte. Ondanks de tientallen vaccins, of is het dankzij de tientallen vaccins komen er ziektes voor die we in de duizenden jaren hiervoor niet tegenkwamen. Kheb persoonlijk altijd een bloedhekel gehad aan medicijnen, ik krijg ze niet doorgeslikt. Een paracetamolletje is voor mij al veel te groot. Dat pilletje blijft altijd in mijn strot steken, oplossen is de enige manier om ze in te nemen, maar dat is vies!!! Dat smaakt zo chemisch. En daarom slik ik ze eigenlijk nooit, kheb ze ook niet in huis/boot.

Nog ff over de Jonge, zouden we hem nog terugzien? Ik hoop ooit ergens in een rechtszaal. Om uit te leggen wat hij bedoelde met zijn uitspraak dattie van ‘deur tot deur’ zou gaan, van ‘arm tot arm’ om ons te vaxxxen. Of die dwanguitspraken wel te tolereren waren, of we op die manier met elkaar omgaan. We gaan het zien. Er gaat nog zoveel gebeuren de aankomende maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *