Categorieën
Niet gecategoriseerd

19 juni 2023, nog 2 dagen en dan beginnen de dagen weer korter te worden.

Dan wordt het tijd om over de winter na te gaan denken. Wat ga ik doen? Nog een winter hier? Tussen mensen die echt denken dat ze het allemaal heel goed doen? Die van mening zijn dat een consumerende zombie worden het hoogst haalbare is? Misschien is dat ook wel zo, alleen voelt het voor mij niet goed. 3 jaar loop ik al te zeuren dat er een alternatief moet komen. Maar waarom? Alles gaat toppie! Het geld klotst over de plinten, wat zeg ik! Over de vensterbanken. Lang leve de consumerende zombie!

Ik ben nu bezig met Richteren. Tis niet gek dat je eigenlijk nooit iemand hoort quoten uit Richteren. Gelovigen hebben nogal de neiging om een bepaald vers uit de bijbel te quoten als ze je iets duidelijk willen maken. Nou als iets duidelijk wordt uit Richteren is het wel dat de mens een onverbeterlijke sukkel is die alleen maar gaat voor kortstondig vermaak.

En je zou denken dat we wel leren maar das dus niet zo. Het kwaad weet ons elke x weer om de tuin te leiden. Althans, dat is wat ik voel. Maar goed, ben ik nog een referentie? Moet je nog iets aannemen van iemand die al 3 jaar stukkies schrijft over dat de wereld niet ten goede veranderd terwijl iedereen om hem heen alleen maar rijker wordt.

Het duurde in Richteren nooit langer dan 2 generaties voor de Israëlieten weer andere goden gingen aanbidden dan de enige God. En dan kregen ze weer straf, kwam er weer een Richter en werden ze weer bevrijd en dan begon het spelletje weer van voor af aan. Ben nog geen 5 bladzijden ver en er zijn al 3 Richters voorbij gekomen. Richteren, ik wist nooit dat een Richter een persoon was. Een door God aangeraakt persoon die de Israëlieten bevrijdde als ze weer gezondigd hadden. We hebben een Richter nodig in onze huidige wereld. Tot die tijd moet ik een plekkie vinden waarin ik weg kan kruipen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *