Categorieën
Niet gecategoriseerd

22 mei 2023, Genesis heb ik uit, ben nu met Exodus bezig.

Genesis eindigt op zich best relaxed met Jozef. En volgens mij was Jozef best wel een toffe peer met humor. Maar wat ik het mooiste vond is het ontbreken van tijd tijdens zijn leven, Jozef maakte zich nooit druk. Tijd bestond niet in den beginne, dat kan niet anders. Misschien is tijd wel een grotere hoax dan geld, daar moet ik nog ff achterkomen.

Het kan aan mijn vertaling liggen maar waarom sommige verhalen erin staan vraag ik me echt af. Die dochters van Lot, de broer van Abraham, die hun vader, Lot, dronken voeren om hem daarna te verkrachten om zwanger te worden. Dat staat daar dan, daar wordt een heel hoofdstuk aan gewijd maar verder? Niets meer, waar zijn die kids? Waarom dat verhaal? Wat gebeurt er verder met Lot? Met die dochters? Je komt ze verder niet tegen, geen idee…

Vrij vermoeiend om te lezen zijn de opsommingen van alle geslachten. Al die kinderen bij al die vrouwen, tis niet te volgen. Daarbij ben ik een heilige. Maar verder kom ik er goed in, tis best te lezen en dat had ik niet verwacht. Tis goed om nu een x de hele context tot me te nemen ipv alleen een stukkie wat een dominee of leraar je voorschotelt, met daarbij zijn of haar interpretatie. Maar goed ik moet nog ff, ben er nog lang niet, maar eens kijken of ik ‘m uitkrijg!

Ik ben gisterenochtend nog naar de kerk geweest hier in het dorp. Na de dienst nodigde een hele aardige meneer mij uit voor een kopje thee bij hem thuis. Met chocolade muffin, lekker! Gisterenavond kwam er onverwachts nog een vriend langs, het was een mooie dag, op naar vandaag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *